Til forsiden af strandvejskvarteret
 
 
 

Vi skal ikke betale byggesagsgebyrer

Kategori: Forside
 

Af: Benditte Skyhøj Olsen, Bestyrelsen

Bestyrelsen oplyser følgende om byggesagsgebyr:

Husejere i vores kvarter skal ikke betale byggesagsgebyr, når der iht. lokalplanens regler søges om tilladelse til eksempelvis at etablere en fransk altan. Her giver kommunen nemlig en afgørelse iht. lokalplanens regler og ikke iht. bygningsreglementets bestemmelser (som vores huse generelt er undtaget fra i forbindelse med ombygninger).

Bestyrelsen rejste spørgsmålet om byggesagsgebyr på møde med kommunen efter, at nogle beboere havde fortalt os, at de var blevet opkrævet et gebyr på over 5.000 kr., da de søgte om tilladelse til at etablere en fransk altan på 1. salen.
Kommunen oplyste, at dette var en fejl. Der skal ikke betales byggesagsgebyr, da vores huse er undtaget fra krav om byggetilladelse ved ombygning.

Men husk: Husejere i vores kvarter skal altid søge om tilladelse til at etablere f.eks. en fransk altan eller foretage andre ændringer på husenes facade. Det er imidlertid efter helt andre regler, nemlig iht. lokalplanens bestemmelser. Til gengæld koster det ikke noget, når kommunen sagsbehandler denne type ansøgninger. 


Kommentarer

Viser resultaterne 1 til 2 af 2

Benditte Skyhøj Olsen Bestyrelsen

benditte.olsen@gmail.com

 
Thursday, 02-06-16 17:29
Kære Mads
Det er kun, når man søger om tilladelser i henhold til lokalplanens regler, at vi slipper for byggesagsgebyr. F.eks. hvis man søger om at få en fransk altan i stuen/1. salen. Her skal kommunen godkende tegningerne/den planlagte ombygning iht. lokalplanens regler, og den sagsbehandling er gratis.
Derimod er alle andre former for ombygninger noget, som kommunen kan kræve gebyrer for i henhold til Byggereglementets regler.
Med venlig hilsen
Benditte

Mads L. Nielsen Kildevældsgade 8, 1.

madsinjapan@gmail.com

 
Monday, 30-05-16 22:10
Hej
Gælder dette kun ansøgninger om specifikke ombygninger, eller er det generelt? Vi blev ligeledes opkrævet et større beløb for behandling af en sag om opsplitning af 1. sal i 2 dele

Skriv din kommentar

Kommentar *
Navn *
Adresse *
Email *
Udfyld disse *
 

 

2006 copyright strandvejskvarteret.dk Email: hjemmeside(at)strandvejskvarteret.dk