Til forsiden af strandvejskvarteret
 
 
 

Bogen om vores kvarter

 

Husene er kun til låns - Strandvejskvarteret i 125 år

Husene er kun til låns – Strandvejskvarteret i 125 år handler om vores 393 huse, der i årene mellem 1891 og 1903 blev opført af Arbejdernes Byggeforening i et dengang ret landligt område ved Svanemøllen i Københavns nordlige udkant.

Bogen beskriver kvarteret, dets historie og livet for de forskellige generationer, som har boet i de mere end 125 år gamle huse. Den er fyldt med gamle og nye fotos, kort og tegninger – så man kan også fornøje sig med blot at studere de mange illustrationer.

Desuden fortæller bogen om Arbejdernes Byggeforening og om, hvordan kvarteret omkring Kildevældsgade har udviklet sig fra boliger til arbejdere og håndværkere til i dag at være blandt de dyreste i landet. Husene har fra starten været beskyttet af servitutter og siden 1993 af en bevarende lokalplan. Det har gjort kvarteret til et af de mest velbevarede og helstøbte byggeforeningskvarterer i København. Men det er også krav, som tiden og udviklingen sætter under pres – deraf bogens titel: Husene er kun til låns!

Et eksemplar pr hus

Det er Husejerforeningen i Strandvejskvarteret, som har bekostet layout, trykning mm. af bogen, og hvert hus får ét eksemplar af bogen.
Derudover er det muligt at købe flere eksemplarer hos BOGhandleren på Østerbrogade 200. Den koster 175 kr.

Forfatterne

Bogen er skrevet af to beboere i kvarteret:

Desuden har de fået hjælp af mange både tidligere og nuværende beboere, som har bidraget med oplysninger, fotos, dokumenter og historier.


Nyheder om Bogen fra kvarteret

Bogen: Ris, ros, rettelser, tilføjelser, nye historier

Tuesday den 13 April 2021

Bogen anmeldt i Humleby

Vores bog om Strandvejskvarteret er anmeldt meget rosende i beboerbladet Humleby, april 2021, side 8.

Der står bl.a. "Smuk bog om Strandvejskvarterets byggeforeningshuse.Misundelse er en grim ting,...


Bogen er omtalt i lokalavisen

Wednesday den 17 March 2021

Bogen er omtalt i Ugeavisen Østerbro den 17/3-2021 på side 10. Fin helsides artikel af journalist og redaktør Thomas Frederiksen! Fyldig og god omtale.

I ØsterbroLIV (på internettet, svarende til Ugeavisen Østerbro on-line?) har...


Bogen om vores kvarter. Hvor kan man få fat i den? Boghandleren har nu åbnet !

Friday den 05 March 2021

Hvert hus er berettiget til ét gratis eksemplar af bogen. Det er blevet uddelt den 5. januar 2021. Hvis du ikke var hjemme på uddelingstidspunktet, fik du en seddel i brevkassen, og med den kan du hente dit eksemplar som...


Derfor skrev vi bogen

Friday den 04 December 2020

Ideen til bogen opstod ved 150 års jubilæet for Arbejdernes Byggeforening i 2015. I den anledning arrangerede Christian Sonne en rundvisning i kvarteret, og han havde derfor forberedt et fyldigt historisk materiale om...


Skattejagt i Strandvejskvarteret

Monday den 18 June 2012

Find glæden og overraskelsen i de mange detaljer, der dukker op på facaderne, når man går på opdagelse i gaderne mellem de 393 huse.

Brug denne skattejagt, som Christian Sonne lavede for mange år siden med sine fine...


 

2006 copyright strandvejskvarteret.dk Email: hjemmeside(at)strandvejskvarteret.dk